Csütörtökön BL-sorsolás Bécsben

Vissza
Csütörtökön BL-sorsolás Bécsben

Csütörtök 17.30-kor (élőben: EHF Youtube-csatornája) Bécsben elkészítik a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

Ettől a héttől már minden suliban tombol a nyári szünet, kézilabdában is csak a női junior világbajnokság zajlik, így kicsit nagy a csönd a sportágban.

Egyelőre még nem a meccsek játsszák a főszerepet, hiszen kedden a magyar férfi kézilabda-válogatott is elkezdte az olimpiai felkészülést. Csapatunkból Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán (július 1-ig még a mi játékosunk) került be a keretbe.

A #kékek hívek viszont leginkább a csütörtök kora estét várják, hiszen kicsit lehet majd izgulni.

Jön a Bajnokok Ligája sorsolása, Bécsben 17.30-kor elkészítik az A és B csoport nyolc-nyolc fős mezőnyét. Az eseményt az EHF Youtube-csatornája élőben közvetíti majd.

Még nem ismert a kalapbeosztás, de a lebonyolítás nem változott, egy csoporton belül azonos nemzetiségű csapatok nem mérkőzhetnek egymással. Az első két helyen végzett együttesek automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek, míg a 3-6. helyen végzett gárdák az egyenes kieséses szakaszban folytathatják a küzdelmet. Az 7. és 8. helyen végzett alakulatok számára viszont véget ér a küzdelem.

Több olyan csapat is található a 16-os mezőnyben, akikkel még nem találkoztunk a nemzetközi porondon, vagy a BL-ben. A Dinamo Bukaresttel még nem volt meccsünk, de a dán Fredericával (1992-ben a KEK-ben már mérkőztünk velük), a portugál Sporting Lisszabonnal (2014-ben az EHF-kupában játszottunk) sem játszottunk még az európai elitsorozatban. Érdekesség, hogy a német bajnok Magdeburggal is elég régen, 2003-ban csaptunk össze a BL-ben.

Szóval már csak kettőt kell aludni, lehet majd izgulni, utána kicsit elemezni, tervezni, hiszen elkészül a Bajnokok Ligája csoportbeosztása. Kicsit ismét tombol majd bennünk a kézilabda láz.

A 2024-2025-ös Bajnokok Ligája mezőnye: OTP Bank-PICK Szeged, Barcelona (spanyol), Aalborg, Frederica (dánok), Magdeburg és Füchse Berlin (németek),  Paris Saint-Germain, Nantes (franciák), Plock, Kielce (lengyelek), Veszprém (magyar), Kolstad (norvég), Sporting (portugál), Dinamo Bukarest (román), Pelister (észak-macedón).

Közzétéve: 2024.06.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/01
Bemutatkozó interjú Michael Apelgrennel

Július 1-től csapatunk vezetőedzője a svéd Michael Apelgren. Új mesterünkkel beszélgettünk.

2024
06/27
A B csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Bécsben elkészítették a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

AZ ÖSSZES HÍR