Bemutatkozó interjú Michael Apelgrennel

Vissza
Bemutatkozó interjú Michael Apelgrennel

Július 1-től csapatunk vezetőedzője a svéd Michael Apelgren. Új mesterünkkel beszélgettünk.

- A közelmúltban Szegeden jártál, hogyan érezted magad nálunk?

- Nagyszerű érzés volt végre megérkezni Szegedre. Lenyűgözött minden, a körülmények professzionálisak. Kiváló embereket ismerhettem meg, mindenki segítőkész volt, ez nagy hatással volt rám, hatalmas motivációt ad a munkához.

- Mennyire sikerült megismerned a klubot?

- Ez egy csodálatos klub. Jó érzések dolgoznak bennem, nyilvánvaló, igazán már akkor tudok erről majd sokat mesélni, ha elkezdünk közösen dolgozni.

- Megkérhetlek, hogy mesélj egy kicsit magadról? A pályafutásodról, az edzői karrieredről?

- Stockholmban születtem, ott nőttem fel egy tipikusan sportos családban. Három testvérem van, én vagyok a legidősebb. Fiatalon kezdtem el kézilabdázni, irányító voltam, két különböző csapattal ötször nyertem svéd bajnokságot. A sikerek, a győzelmek felkeltették az érdeklődésemet az edzői pálya iránt, így az aktív játék befejezése után elkezdtem trénerként dolgozni. Spanyolországi évek után a norvégiai Elverumba költöztem, itt láttam munkához. Itt hat csodás évet töltöttem, a csapattal kiharcoltuk a Bajnokok Ligájában való szereplést. Ezután azonban a családommal úgy döntöttünk, hogy visszaköltözünk Svédországba. A Sävehofnál dolgoztam, ahol az apósom az elnök és idén is sikerült megnyernünk a bajnokságot. Szerencsés vagyok, mert mindkét csapat sikeres volt, az Elverummal hatszor, a Sävehoffal kétszer lettünk bajnokok.

- Mit vársz a szegedi munkától?

- Van egy álmom, hogy itt Magyarországon is címeket nyerjek. Célom továbbá, hogy az OTP Bank-PICK Szegeddel kiharcoljuk a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőjében való szereplést, és a csúcsra jussunk. Tudom, hogy magasak a célok, de ez az, amit ez a klub megérdemel.

- A svéd válogatottal ott leszel az olimpián, mit érhettek el Párizsban?

- A legjobb válogatottak vesznek részt az ötkarikás játékokon, így itt nagyon kis különbség van egy-egy csapat között. Nagyon bízom benne, hogy az aranyérmet a mi nyakunkba akasztják majd az olimpia végén.

- A 2019-2020-as szezonban az Elverum edzőjeként már jártál nálunk, milyen emlékeid vannak a szegedi közönségről?

- Amikor tárgyaltam a klubbal, akkor ez is egy fontos szempont volt, hogy Szegedre költözzünk a családdal, itt folytassam a pályafutásomat. Ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjává válj, sok területen a legjobbnak kell lenned. A szegedi tábor pedig csodás, a világ egyik legjobbja, ezt ott azon a meccsen megtapasztaltam. Minden területen ilyen jónak kell lennünk, és akkor közösen sok szép sikert érhetünk el.

- Mit üzensz a szegedi tábornak?

- Nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát. Senki sem mondja, hogy könnyű lesz elérni a céljainkat, de ha együtt tudunk egy nagyszerű légkört teremteni, ezt megtartani és mindannyian egy irányba megyünk előre, akkor minden lehetséges. Gyerünk #kékek, csak előre!

A július 12-én (péntek), a #kékek adásban vezetőedzőnkkel, Michael Apelgrennel hosszabb interjút láthatnak majd szurkolóink. 

 

Közzétéve: 2024.07.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/02
Nyári #kékek podcast Bánhidi Bencével

Tombol a nyár, de szurkolóink nem maradnak #kékek podcast nélkül. Kapitányunkkal, Bánhidi Bencével beszélgettünk.

2024
06/27
A B csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Bécsben elkészítették a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

AZ ÖSSZES HÍR