A B csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Vissza
A B csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Bécsben elkészítették a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

Csütörtök kora este elkészítették a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája-szezon sorsolását. Csapatunk a 22. BL-idényében a B csoportban szerepel. Itt, ezen a szinten minden ellenfél komoly játékerőt képvisel, így kőkemény ellenfelekkel kell majd megmérkőznünk a továbbjutásért.

Az idei BL-ezüstérmes, a dán Aalborg, a német bajnok, a 2023-as BL-győztes Magdeburg, az idei Bajnokok Ligája-első, a spanyol Barcelona, a lengyel  bajnokság és kupa ezüstérmese, a Kielce, a francia második Nantes, a 32-szeres horvát bajnok Zagreb, és a kétszeres norvég bajnok Kolstad.

Egykori játékosaink visszatérésében nem lesz hiány, Miguel Martins az Aalborgot, Thiagus Petrus a Barcelonát, Matej Gaber a Nantes-ot erősíti.

Az Aalborggal, a Zagrebbal,a  Kielcéve és a Kolstadtal az elmúlt idényben is találkoztunk – mind a négy csapatot hazai pályán legyőztük -, a Nantes-al és a Barcával a 2022-2023-as idényben mérkőztünk.

A német Magdeburggal nagyon régen, a 2003-2004-es szezonban találkoztunk, méghozzá a BL-negyeddöntőjében. Hazai pályán 31-30-ra kaptunk ki, idegenben pedig 28-24-re, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a német együttes.

Bánhidi Bence csapatkapitány: - Itt minden csapat erős, de most rendesen belehúztunk, hiszen a Bajnokok Ligájában meghatározó szerepet betöltő csapatokkal kerültünk egy csoportba. Ezt nevezhetjük halálcsoportnak is, hiszen itt minden meccs nyílt lesz. Ez van, ez nem kívánságműsor, célunk a továbbjutás kiharcolása, az, hogy szerezzünk minél több győzelmet, minél több pontot. Röviden összefoglalva: izgalmas BL-szezon vár átalakuló csapatunkra. De megyünk #MindigCsakElőre!

Mario Sostaric:Ez a csoport nagyon kemény, hiszen három csapat is szerepelt az idei Bajnokok Ligája négyes döntőben. Egy biztos, hogy minden meccsen meg kell majd küzdenünk a győzelemért, a pontszerzésért. Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, és képesek vagyunk bárkit legyőzni. Nagyon bízom magunkban, hiszek a minél jobb szereplésben. A szurkolóink mindig biztos támaszaink, így velük sikerül kiharcolni a továbbjutást. 

A csoport: Plock (lengyel), Telekom Veszprém, Paris Saint-Germain (francia), Fredericia (dán), Füchse Berlin (német), Sporting (portugál), Dinamo Bukarest (román), Pelister (észak-macedón).

B csoport: Aalborg (dán), Magdeburg (német), Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel), OTP Bank-PICK Szeged, Nantes (francia), Zagreb (horvát), Kolstad (norvég).

 

Közzétéve: 2024.06.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/01
Bemutatkozó interjú Michael Apelgrennel

Július 1-től csapatunk vezetőedzője a svéd Michael Apelgren. Új mesterünkkel beszélgettünk.

2024
06/25
Csütörtökön BL-sorsolás Bécsben

Csütörtök 17.30-kor (élőben: EHF Youtube-csatornája) Bécsben elkészítik a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

AZ ÖSSZES HÍR