Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Döntőbe jutottunk a kasseli tornán

Végig magabiztosan vezetve nyertünk a kasseli nemzetközi torna elődöntőjében a német MT Melsungen ellen, így vasárnap 15.30-kor a lengyel Kielce ellen csatázunk az elsőségért.
Döntőbe jutottunk a kasseli tornán
Döntőbe jutottunk a kasseli tornán

MT Melsungen (német) –OTP Bank-PICK Szeged 23–27 (10–13)
Probonio Sommermarchen Turnier, elődöntő, Kassel, 2500 néző.
Melsungen: Simic –  Kastening, Kristopans 5, Sípos 1, Mandic 1, Mensing 2, Balenciaga 2. Csere: Morawski (kapus), Drosten 2, Cavalcanti 2, Darmoul 7, Barrufet 1, Wolf. Vezetőedző: Roberto Parrondo.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 7/4, Röd, Smárason 2, Bánhidi 1, Bodó 4, Jelinic 7. Csere: Mikler (kapus), Toto, Kalaras, Bogojevic 1, Garciandia 2, Kukics 3, Szilágyi. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc
Hétméteres: 1/0, ill. 4/4

Borut Mackovsek betegség miatt nem utazott el a csapattal, Sebastian Frimmel pedig kisebb sérüléssel bajlódott, így ők ketten kihagyták a kasseli tornát. Pénteken szerencsésen megérkeztünk, este pedig edzettünk  az EC Kassel Huskies jégkoroncsapatának arénájában, amiben természetesen most a kézilabda játszotta a főszerepet.

A rangos torna nyitómeccsén két BL-csoportellenfelünk, a Magdeburg és Kielce csapott össze. Hiába vezetett az első félidő után a német bajnok, a lengyelek a második harminc percben végig kézben tartották az irányítást, így magabiztosan harcolták ki a döntőbe jutást.

Az új szakmai stáb, Michael Apelgren és segítői, Jonas Källman és Kárpáti Krisztián is izgalommal várta az MT Melsungen elleni összecsapást, hiszen a felkészülési időszak első találkozóját vívtuk, először futottunk ki a pályára új szerelésünkben. Ellenfelünknél több ismerőst is köszönthettünk, hiszen Roberto Parrondo, a Melsungen vezetőedzője EHF-kupát nyert velünk, míg Sipos Adrián a magyar válogatott játékosa.

Szépen megtelt a kasseli aréna, minket mutatott be először a helyi műsorközlő, Gleb Kalaras különösen nagy tapsot kapott, hiszen orosz légiósunk éppen a német csapatból igazolt hozzánk. Olimpiai bronzérmes játékosunkat, Imanol Garciandiát köszöntötték egy ajándékkal, sportszerű gesztus volt.

Az első támadás a miénk volt, Magnus Röd zseniális átadása után Bánhidi Bence harcolt ki hetest, amit Mario Sostaric váltott gólra, majd egy gyors kontra után Janus Smárason is betalált. 0-2.  A 7. percben tovább növeltük az előnyünket, SuperMario második, majd Marin Jelinic első találata után már 5-2 volt nekünk. Tobias Thulin két bravúrt is bemutatott, majd Sostaric hetesből ismét betalált, 2-6. A 18. percben is négy góllal vezettünk, 9-5. Tartottuk a magabiztos vezetést, a Melsungen nem tudott közelebb kerülni, így a félidőben 13-10-re vezettünk. 

Mikler Roland-védéssel, majd Marin Jelinic-góllal kezdődött a második harminc perc. A 32. percben Roli újabb bravúrt mutatott be, majd Sostaric már a negyedik hetesét értékesítette, így visszaállt a 4 gólos vezetésünk, 11-15. Mikler parádézott a kapuban, a kis létszámú, de annál hangosabb szegedit tábor „PICK Szeged!” buzdítással űzte csapatunkat. A 37. percben 17-11-re léptünk el. Nem dőlhettünk hátra, mert a 44. percben 18-15-re jöttek fel a németek. Elég volt két jó védekezés – benne egy Mikler-védéssel -, máris 20-15-re húztunk el. Időt is kért Roberto Parrondo. Úgy érkeztünk a utolsó tíz perchez, hogy 22-18 volt a javunkra. Öt perccel a vége előtt 24-21-nél – emberhátrányban voltunk - Mikler Roli újból ziccert védett, majd Lazar Kukics betörésből volt eredményes. A vége magabiztos, győzelem, vasárnap a Kielce ellen a tornagyőzelemért csatázunk.

A másik mérkőzésen: Kielce (lengyel)-Magdeburg (német) 31-28 (16-17)

A vasárnapi program, 13 óra, 3. helyért: Magdeburg-Melsungen. 15.30, döntő: OTP Bank-PICK Szeged-Kielce.

Neked ajánljuk

További friss hírek

Webshop termékek

Ugrás az oldal tetejére