Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Megnyertük a kasseli tornát

Remek játékkal legyőztük a lengyel Kielce csapatát a kasseli nemzetközi torna döntőjében.
Megnyertük a kasseli tornát
Megnyertük a kasseli tornát

OTP Bank-PICK Szeged-Kielce 33-26 (12-12)
Probonio Sommermarchen Turnier, döntő, Kassel, 2500 néző.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 2/2, Garciandia 2, Kukics 7, Bodó 5, Bánhidi 5, Jelinic 5. Csere: Mikler, Nagy M. (kapusok), Toto, Kalaras, Smárason 1, Röd 2, Bogojevic 2, Szilágyi 2/1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kielce:  Cordalija – Moryto, Kounkoud 3, Monar 4, Gebala 2, D. Dujshebaev 2, Wiaderny 1. Csere: Mestric (kapus), Olejniczak 2, Rogulski 1, A. Dujshebaev 7, Karalek 1, Surgiel 3/3, Bulski. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.

A bronzmeccs nem mindennapi izgalmakat hozott a kasseli tornán. A Melsungen végül büntetők után legyőzte a német bajnok Magdeburg együttesét, így ők szerezték meg a bronzérmet.

A találkozó után klubunk elnöke, dr. Szűcs Ernő átadta Roberto Parrondónak a 10 éves EHF-kupa-győzelmünkre készült mezt és a CE Glass által készített üvegplakettet.

Remekül kezdtünk. Kapitányunk, Bánhidi Bence szerezte a finálé első gólját, majd Tobias Thulin védett hetest. Jött egy Bodó Ricsi-bomba, majd egy Lazar Kukics-betörés, és 3-0 lett a javunkra. Elég volt néhány hiba a támadásunkban, a Kielce a 8. percben egyenlített, 3-3. Marin Jelinic pazar szélsőtalálata törte meg a gólcsendünket, 4-3. Tartottuk a vezetést, igaz, nagyon nem tudtunk meglépni, de a lényeg, hogy nálunk volt az előny. A 22. percben Toto parádés blokkja után Willian Bogojevic értékesítette a ziccert, 9-7 volt nekünk. Ismét rontottunk, a lengyelek ezt gólokkal büntették, a 27. perben először vezettek a meccsen, 9-10. A hajrában Jelinic ejtése után ismét döntetlen lett az eredmény, 12-12, ami a félidei állást is jelentette.

Gól itt, gól ott, így indult a második harminc perc. Mikler Roli jött a kapunkba, és egyből be is mutatott egy remek védést, majd kitolt egy büntetőt. Mario Sostaric második hetesét is belőtte, ismét vezettünk, 14-13. A 37. percben kettős emberhátrányba kerültünk, Lazar Kukics még így is gólt szerzett, így tartottuk a vezetést, 16-15. Egyenlített a Kielce, de jött Bánhidi, majd Bodó gólja, 18-16-ra léptünk el. A 43. percben egy labdaszerzés után Jelinic értékesítette a ziccert, hárommal vezettünk, 20-17. A 38. percben Bodó Ricsi bombája után foltozhatták a hálót a helyi szervezők, majd Mikler Roli védett hatalmasat, jött is a „PICK Szeged” kiáltás. Egy perc múlva Bánhidi is betalált, 23-18 volt az állás. Lazar Kukics szórta a gólokat, az 51. percben már 7. találatánál járt, ekkor 26-20 állt nekünk az eredményjelzőn. Azért Mikler Roli is hozzátett ehhez a vezetéshez, újabb hetest hárított. A hajrában pedig jöhetett Nagy Martin is, ő is szerepet kapott. Magnus Röd is meglőtte első szegedi gólját, a vége igazi örömjáték, tornagyőzelem Kasselban.

Neked ajánljuk

További friss hírek

Webshop termékek

Ugrás az oldal tetejére