Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Remek hangulatú meccsen nyertünk a Tatabánya ellen

Régi időket idéző és hangulatú meccsen 33-27-re nyertünk hazai pályán a remekül küzdő MOL Tatabánya ellen.
Szerző: Süli RóbertFotók: Sólya Eliza
Remek hangulatú meccsen nyertünk a Tatabánya ellen
Remek hangulatú meccsen nyertünk a Tatabánya ellen

OTP Bank-PICK Szeged–MOL Tatabánya KC 33–27 (20–18)
Férfi kézilabda NB I., 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2700 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 9/2, Röd 1, Kukics 2, Bánhidi 4, Mackovsek 2, Jelinic 3. Csere: Mikler (kapus), Toto, Frimmel 5, Bodó 3, Smárason 3, Garciandía 1, Kalaras. Vezetőedző: Michael Apelgren.
MOL Tatabánya KC: Székely – P. Rodríguez 2, Maras 8, Havran, Topic 1, Dissinger 1, N’Tanzi 3. Csere: Bartucz (kapus), Damatrin 7/3, Golubovics, Przytula 2, Plaza 3, Krakovszki B., M. Eklemovics. Vezetőedző: Cristian Ugalde.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

„Ez jó meccs volt! Ilyenből kell több!” – mondták a meccs után szurkolóink és a sajtótájékoztatón helyet foglaló újságírók. Bizony, a nyolcvanas években ilyen hangulat jellemezte a Szeged-Tatabánya rangadókat.

Népes volt a szegedi B-közép, de népes volt a vendégek tábora is, így pedig mindig jó pályára lépni, hogy mindkét oldalon megy a biztatás. Izgalmakban nem volt hiány, főleg az első harminc percben, hiszen volt olyan időszak, amikor a Tatabánya vezetett. Mario Sostaric ebben a szezonban rendesen elkapta a fonalat, horvát válogatott szélsőnk ismét szebbnél szebb találatokat szerzett, ennek köszönhetően sikerült is a fordítás. Ebben döntőszerepet játszott Tobias Thulin is, kapusunk ismét több bravúrt bemutatott. A mostani szezonban Sebastian Frimmel nevét először skandálhatta a #HandballFamily, szélsőnk sérülése után kiváló játékkal tért vissza.

Éppen Seppo szerezte a meccs legszebb gólját, a második félidőben egyből egy védéssel kezdő Mikler Roland indítását a levegőben úszva lőtte Bartucz hálójába. Összeállt a védekezésünk, így sikerült labdákat és könnyű gólokat szereznünk. Tartós lett a 4-5 gólos vezetésünk, Marin Jelinic is remek találatokat jegyzett, de Lazar Kukics és Janus Smárason is kiválóan osztogatott. A nézők legnagyobb örömére Borut Mackovsek is minden tiszta helyzetét gólra váltotta, így a közönség legnépszerűbb gólzenéjére mindenki tapsolhatott. Mikler Roli nevét is zengte az Aréna népe, az utolsó találat a kapitányé, Bánhidi Bencéé volt, egy szabaddobást váltott gólra, így 33-27-re nyertünk, egy remek hangulatú meccsen.

Folytatás szeptember 12-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában. A nyitófordulóban a német bajnok SC Magdeburg lesz az ellenfelünk.

Michael Apelgren: – Jó reklámja volt ez a mérkőzés a magyar bajnokságnak. Magas színvonalú találkozó volt hosszú ideig, a Tatabánya megmutatta az erejét. Idegenben biztosan hasonló kemény meccs vár ránk ellenük. A sok döntő tényező közül a csodálatos közönségünket emelném ki, akik átlendítettek bennünket a nehéz pillanatokon. Remek csapatunk van, nagyszerű teljesítményt nyújtott Mikler Roland és Sebastian Frimmel. Várjuk az első BL-meccsünket, a világ egyik legjobb csapata, a Magdeburg ellen.

Mikler Roland: – Gratulálok a Tatabányának és Cristiannak, jól beszél magyarul. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Nekünk a felkészülés még tart, hiszen kevés időt töltöttünk együtt. Nem mondom, hogy örülök a szoros első félidőnek, de abból sokat tanulhatunk. A szünet után jobban védekeztünk, a védelemmel kellőképpen megértjük egymást és ez egy kapusnak hatalmas segítség. Fontos, hogy a továbbiakban is meglegyen köztünk ez az összhang. Várunk mindenkit a csütörtöki mérkőzésre, szeretnénk jól debütálni a világ egyik legjobb csapata ellen a Bajnokok Ligájában.

További friss hírek

Webshop termékek

Ugrás az oldal tetejére