Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Vissza
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

Valójában már szerdán a férfi futballmeccsekkel megkezdődött a párizsi nyári olimpia. A mínusz első napon pedig már a női kézilabda-válogatottak is pályára léptek, köztük a magyar női együttes is. A mieink hiába küzdöttek nagyot a címvédő francia nemzeti együttes ellen, végül a gallok 31–28-ra nyertek. Folytatás vasárnap 9 órakor a spanyolokat legyőző Brazília ellen.

A férfiak bemutatkozására sem kell már sokat várni. A péntek esti ünnepélyes megnyitó után szombaton elstartol a férfi kézilabdázók küzdelme. Két játékosunk is bemutatkozik az első meccsen, hiszen spanyol–szlovén rangadót rendeznek majd. A hispánoknál Imanol Garciandia, míg az ellenfélnél Borut Mackovsek képviseli klubunkat.

A második meccsen biztos, hogy a #kékek szurkolóknak hevesebben dobog majd a szíve, hiszen pályára lép a magyar válogatott. Egyelőre az biztos, hogy Bánhidi Bence és Bodó Richárd a keretben szerepel, míg kapusunk, Mikler Roland csak tartalék, de ez akár meg is változhat. A meccs különlegessége, hogy az Afrika-bajnok Egyiptom szövetségi kapitánya az a Juan Carlos Pastor, aki minden idők legeredményesebb szegedi edzője.

Délután Mario Sostaric és Marin Jelinic is lejátssza az első meccsét Párizsban, a horvátok ellenfele Japán lesz. 19 órakor csapatunk vezetőedzője, a svéd nemzeti alakulat másodedzője, Michael Appelgren, valamint új szerzeményünk, a kapus Tobias Thulin következik. A skandinávok a németek ellen nyitják az ötkarikás játékokat.
A magyar válogatott meccseit az M4 Sport élőben közvetíti.

Szombat:
9 óra: Spanyolország (Imanol Garciandia)–Szlovénia (Borut Mackovsek)
11 óra: Magyarország (Bánhidi Bence, Bodó Richárd)–Egyiptom
14 óra: Horvátország (Mario Sostaric, Marin Jelinic)–Japán
19 óra: Svédország (Tobias Thulin)–Németország

 

Közzétéve: 2024.07.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
09/07
Remek hangulatú meccsen nyertünk a Tatabánya ellen

Régi időket idéző és hangulatú meccsen 33-27-re nyertünk hazai pályán a remekül küzdő MOL Tatabánya ellen.

2024
09/06
Jegyinformációk a Barca elleni idegenbeli meccsre

Szeptember 19-én (csütörtök) 20.45-kor a Bajnokok Ligájában a Barca otthonában lépünk pályára. Jegyinformációk a spanyol meccsel kapcsolatban.

AZ ÖSSZES HÍR